Start » Spela sportsligt

Spela sportsligt

Vill man bli bra och bäst inom den sport man utövar gäller det att kämpa, arbeta och träna riktigt hårt. När man väl har lyckats och slagit genom är det viktigt att kunna hålla sig kvar på toppen, och detta är inte enkelt eftersom andra kämpar och slåss för samma plats. För en del idrottare är det oerhört viktigt att lyckas och vara bra därför kan de ibland ta till olagliga medel. Många stora idrottsstjärnor världen över har skapat huvudrubriker och skandaler genom att åka fast för doping. Att spela schysst och rätt är ett krav som gäller för alla spelare.

Det är dock inte endast doping inom idrotten som skapar rubriker och får fans och medtävlande att reagera. Spelarna i Spaniens paralympiska basketlag lämnade i december 2000 tillbaka OS-guldet de tagit i Sydney. Det visade sig nämligen att 10 av 12 spelare inte alls var mentalt handikappade utan låtsades vara utvecklingsstörda. Detta är inte att spela sportsligt.

Spela med moral för att hedra sporten

Spela enligt reglerna

Sport är fint och vackert så länge det är sportsligt och alla spelar enligt reglerna. Det är när girighet, politik och oärlighet tar över som sport tappar sin glans och charm. Fotboll är en del av de sporter där den ena skandalen efter den andra avlöser varandra. Mutor och uppgörelser är oerhört vanligt och tyvärr leder detta till att fansen tappar förtroende och hopp om sina lag. Att vara med och spela i ett fotbollslag är stort och det bör man inte missbruka och slänga bort.

Att spela och utöva sport på alla nivåer är roligt och det är inte alla idrottare som tar till medel och fusk för att lyckas. De allra flesta spelare är riktiga idrottare som kämpar hårt och länge för att lyckas och det bör man inte bortse eller förringa. Spela den idrott du tycker om oavsett hur bra du än är, och spela med hjärtat.